Regn..... och inget vatten.

Regnet har fallit i mer eller mindre i en vecka nu. Det är inte lite det regnar när det kommer.
Knepig morgon, jag vaknade och gick upp på toa. Gjorde 2:an. Skulle spola och upptäcker att det inte finns vatten. Vad gör man? 
Jag slog igen locket. Accepterade faktum. Gick till sängs igen. 1 tim senare är det någon annan som ska på toa. Jag säger helt lugnt: No aqua. Toalett katastrof.  Comprende? 
No comprende får jag till svar. 
Jag säger: voce toalett.... comprende tempo. Vilket ungefär betyder att gå på toa så förstår du efteråt. 
Jo... hon förstod tydligt:).
Gårdagen var jag med Jocke på en lokal servering. Det är inte helt lugnt här i favelan. Mörkret föll och det blev spänt läge flera gånger men löste sig. Man är inte jätte välkommen av vissa. Men när dom förstår...  vem man är och vad man gör här så är det lugnt. Men innan det är det ganska obehagligt. Motorcykel-taxi killarna förklarade igår för ett par att jag brukar vara här och håller till uppe i " Cobrans gång '. 
Konstigt nog känner jag mig aldrig rädd. Inte det minsta. Vet inte varför det känns så tryggt. Känner mig hemma här uppe.
Och i cobrans gång.... där känner jag alla. Fantastiskt att sitta och kika ner i gränden från trappan. Se vad som händer. Ena morgonen har militären tagit över. 2 tim senare har kartell tagit tillbaka gränden. Känns som om det mer har med en banköverföring att göra en strategi.
Det är mycket korruption här. Det märks speciellt i sådana här områden. 


Kommentera här: