Brasilien... rakt in i mitt hjärta.

Jag har varit här nere i mindre än en vecka. Känns som flera månader. Det började på planet från Frankfurt. Min stolsgranne, en tjej från Ipanema hälsade med ett leende man kunde dött av. Riktigt trevlig resa med många roliga samtalsämnen. 
Nästa plan möter jag en tysk kille, en professor i ekonomi. Han skrattar och tittar på mig. Sen säger han. Well Daniel, ypu will have a Amazing time i Rio. I can tell. Been here for 8 years. I know.
Denna kille träffar i sin tur en brasiliansk kvinna, Karen, på planet. Dom har inte setts på 4 år. Hela grejen slutar med att jag sitter på Karens balkongen i Ipanema efter en taxi från flygplatsen. Patric säger att jag har tur som sitter med dem. Det inte karen och jag vet om Rio är inte värt att veta. Rätta klubbarna osv. Kände att det va väl inte riktigt det jag kom hit för. Men men. Kul att träffa folk. Jag messar Jocke och säger att jag kan bli något sen då jag hamnat hos Karen med Patric. Han har bara en kommentar: Du är fan i mej inte klok.  
Nä... det är nog så. Jag tänker kanske inte riktigt. 
Men och andra sidan så har jag fått varit med om så mycket sedan jag kom hit så ärligt tror jag det är få som kommit till Rio första gången och hunnit med så mycket, och så konstiga saker. 
Jag är just hemkommen från en favela. Pasificerad.... men det betyder inte ett skit egentligen. Jag va hem till en familj och käkade där. Sov över. Vaknade tidigt i morse och skulle ut och ta en cigg. Då jag möttes av 2 killar med kalashnikovs på trappavsattsen. Det hela gick bra efter jag bjudit dem på varsin sig. Dom tittade lite på tatueringen osv och frågade något på portugisiska. Men det gick bra. Mc taxi ner för berget va ju en annan nära döden upplevelse. Visst, jag har åkt hoj förr. Men det här tog priset. 
Från Favela siquera campus till Botafogo mindre än 3 min. Jäklar va det gick. 
Känner att jag måste fokusera mer på vad jag vill göra. Men kommer på att det är nog fasiken roligare att göra som jag gör. Ta dagen som den kommer. 
Love this city!


Kommentera här: