Vår psykiska ohälsa går hand i hand med vår utveckling!

Sätter mig i soffan. Köpt nytt te som avnjuts. Bläddrar fram första sidan i senaste boken jag ska läsa. Jag behöver inte läsa länge innan jag kommer till meningen: " ... i en situation när mycket tyder på att vår tids ungdomar är den första generation i vår kultur som tycks få sämre psykisk hälsa än sina föräldrar".
Psykisk ohälsa går hand i hand med utvecklingen.
Våra regeringar försyår inte att den bästa investeringen för framtiden är att göra något för våra ungdomar.
Är inte det en parameter för att något är riktigt fel?!
Människans hjärna är idag i stort sett lika som den var för 40.000 år sedan. Det är 38.000 år innan Jesus strök omkring på planeten.
Tillståndet vi idag är i är inte ett naturligt tillstånd. Se bara tillbaka 10 år. Så ser du hur mycket snabbare allt går inom oss och utanför oss. Vi stressar runt... känner oro, rastlöshet och är sällan nöjda med det vi har etc.
Vi stannar aldrig upp och ger oss tid att notera hur vi egentligen mår. Hur vårt inre mår.
Vi är hela tiden i det horisontala planet. Väldigt sällan i det vertikala. 
Vi behöver balans nu mer än någonsin!
Allt handlar om balans. Då är allt perfekt. Se bara på naturen. Ta söttt och surt. Hur är det om du skulle vara vaken 5 dygn? Mår du bra då tror du?
Nej... vi skulle inte göra det. Lite så är det med vårt tillstånd just nu. Vi har inte tid att ge oss den balansen vi behöver. "Sen.. inte nu". Vi är som vuxna Alfons Åberg: "Jag ska bara".
Vpra liv är ungefärsom tvätten i en centrifug. Vi har satt sådan fart på vår yttre värld att vi totalt tappat kontakten med centrum. Vårt inre.
För att må bra behöver vi också ta hand om oss. Vi behöver ge oss den tiden. Att återfå kontakten. För att få balansen.
Det balansen återfår vi genom meditationen. 
Att inte ge sig tid till att återfå balansen, att meditera, är som att inte ha tid till att slipa yxan för jag måste hugga ner träden.
Varför gör då inte alla människor det?
Vi måste förstå att vi är produkter av våra präglingar och erfarenheter.
Den värld vi lever i idag är inte designad för det. Allt ska gå fortare, vi ska ha mera och mera. Och mår vi dåligt är det en "quick fix" som gäller.
Exempelvis som när vi inte kan sova. Vi går till en läkare. Får sömntabletter. Jätte bra lösning. Vad behöver vi göra kvällen efter?!
Japp, ta en tablett igen. Symptombehandling. Det är det vi hålöer på med. Inte ta reda på orsaken Det har vi inte tid med.
Se på all substitutbehandling när det gäller narkomaner. 
Om jag är en oerson som använder narkotika så om jag inte glr en förändring av personen, alltså gör något åt anledningen till att jag är narkoman, så kommer jag använda droger igen.
Då har samhället bestämt att vi ger dessa liiite knark. Så dom inte gör brott osv. Men dom har inte löst problemet, tar endast hand om symptomet.
Fungerar ungefär lika bra som att ställa en hink på golvet när man skurit sig i fingret. Det blir inte blid på golvet men vi har inte tagit hand om orsaken.
Vi måste alltså ta ansvar. 
Ta ansvar för vår balans. 
Förstå att vi inte förstår att vi behöver ta ansvar.
För vi är en produkt av detta samhälle där det inte ingår att göra det.
Det upplever jag är anledningen till att alla inte gör det. Kommentera här: